Ambitie van mij®

mij® is de business accelerator van het sociale domein en versnelt de verschillende veranderingen in de maatschappij. Mij® spreekt niet de taal van de “transitie”, maar die van de “transformatie”, namelijk alsof de transitiefase is gepasseerd en we in de realiteit van morgen staan.

principes van mij®

Samen | Slim | Toekomstgericht

Het ontstaan van mij®

mij® is het gedurfde initiatief van de Rotterdamse zorgorganisatie MOB, het Maatschappelijk Ondersteuningsbureau.

Dit initiatief wordt inmiddels buiten de organisatiegrenzen gedragen door professionals, civil society en het bedrijfsleven. De community laat zien, dat aanjagen van nieuwe business modellen –soms tegenstrijdig met organisatiebelangen– de blinde vlekken van het eigen handelen kan blootleggen.

Wij dagen bestaande denkkaders uit, ook de onze. Want we geloven dat nieuwe business modellen beter zijn dan oude. En dat deze confrontatie ons inzicht, proactiviteit en ontwikkeling brengt.

Beginselen van mij®

Open uw hart en onderneem actie

Omarm een goed idee alsof het van u komt

Deel kennis en creëer tegenspraak

Jan Michiel Meeuwsen

Jan Michiel Meeuwsen

Voluntary professional

Jan Michiel heeft een lange carrière achter de rug bij TNO, voordat hij zijn eigen onderneming startte: Novum Momentum. Hij is actief als innovatie broker en bemiddelt/adviseert kennisinstellingen en bedrijven over succesvolle aanpakken om innovatie te realiseren en financieren. Hij werkt voor verschillende opdrachtgevers als interim manager en consultant/trainer.

Al langere tijd is Jan Michiel als vrijwilliger betrokken bij MIJ en hij is gefascineerd door de vele kansen die de MIJ community biedt en wil daar een bijdrage aan leveren.

Jan Michiel (59) is vader van twee dochters en een zoon. Hij heeft een passie voor Turkije.

Adem Simitci

Adem Simitci

Lean professional

Start-ups zijn de passie van Adem. Zo geeft hij in het dagelijkse leven leiding aan Applefield Televisie die branded content en videomarketing op vernieuwende wijze combineert.

Inzichten uit het bedrijfsleven zijn ook van meerwaarde voor het sociale domein, vindt hij. Als Nederlandse pionier in social incubation ambieert hij een innovatief ecosysteem waarin civil society, social entrepreneurs en investeerders samenwerken om burgers beter, blijer en gezonder te maken.

Met geruime ervaring in de langdurige zorg (en in het bijzonder ouderenzorg) heeft hij in diverse strategie- en managementposities leiding gegeven aan verandertrajecten en innovaties.

Adem heeft een speciale focus op preventie, e-health en communities.

Als vader van twee zoons is hij (39) Rotterdammer in hart en nieren.

Wilt u zich bij het mij® netwerk aansluiten of in contact komen? Klikt u dan hier voor het contactformulier.

mailinglist

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle initiatieven en evenementen.

Bedankt voor je interesse!