Ambitie van MIJ

Het verschil maken in de levens van eenzame ouderen, kwetsbare gezinnen of andere zorgbehoevenden.

Principes van MIJ

Samen | Slim | Toekomstgericht

Jij maakt het verschil voor MIJ!

Stichting MIJ is het (kennis) platform van MOB en Internos. Dit zijn twee (cultuur sensitieve) zorgorganisaties in maatschappelijke ondersteuning, wijkverpleging en langdurige zorg.

Binnen Stichting MIJ stellen wij ons constant de vraag: Hoe kunnen wij de zorg vernieuwen, zodat we de kwaliteit van leven voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving kunnen verbeteren?

De kwaliteit van leven van kwetsbare mensen in onze samenleving kunnen we verbeteren door praktische innovaties en vrijwilligers. Wij zien bijvoorbeeld dat eenzaamheid een groot probleem is bij ouderen met een migratie achtergrond. Door het inzetten van bijvoorbeeld een vrijwilliger, die wekelijks langskomt, kunnen we het leven een stuk dragelijker maken.

Naast de praktische innovaties delen we ook onze kennis tijdens de MIJ Mondays. Deze evenementen vinden vier keer per jaar plaats op. Doel van deze evenementen is om onze kennis met betrekking tot innovatie in de zorg te delen met zorgprofessionals, mantelzorgers en vrijwilligers.

Wij dagen bestaande denkkaders uit, ook de onze. Want we geloven dat nieuwe business modellen beter zijn dan oude. En dat deze confrontatie ons inzicht, proactiviteit en ontwikkeling brengt.

Stichting MIJ

De mensen achter de schermen

Ismail Meral

Ismail Meral

Creator of Happiness

Al ruim 15 jaar is Ismail voorloper in de Rotterdamse zorg. Als bestuurder van het Maatschappelijk Ondersteuningsbureau (MOB), heeft hij veranderingen telkens weten om te buigen naar kansen.

Allereerst voor de meest kwetsbare burgers, en zonder meer voor zijn enthousiaste team en de stad. Hoewel zijn zorgformule inmiddels een landelijke dekking heeft, durft hij een andere ambitie uit te spreken: jezelf als zorgorganisatie overbodig maken 

Jacco Lamper

Jacco Lamper

Wizard of Light Bulb Moments

MOB is al jaren gespeciali­seerd in een multicultu­re­le doelgroep dus die passen goed bij ons.

Jacco Lamper vertelt: “We zijn blij dat we nu samen met de medewerkers van Internos de dienstverlening aan de cliënten zonder onderbreking kunnen voortzetten. We zijn er trots op om ook in Drechtsteden onze visie met de cliënt centraal uit kunnen rollen.”

 

Adem Simitci

Adem Simitci

Dream Alchemist

Met geruime ervaring in de langdurige zorg heeft hij in diverse strategie- en managementposities leiding gegeven aan verandertrajecten en innovaties.

Adem heeft een speciale focus op preventie, e-health en communities.

Mine Koc

Mine Koc

Weekend Happiness Concierge

Wat mij aantrok aan deze functie is de uitdaging om nieuwe vrijwillige collega’s te werven om aan behoeften van cliënten, buiten de indicaties, tegemoet te komen. Mij wacht een gevarieerde en spannende tijd, waarbij ik mijn kennis tot heden in kan zetten en daarentegen veel ervaring zal opdoen. In samenwerking met andere organisaties en interne collega’s, willen wij iets betekenen voor onze doelgroepen. Ik heb er veel zin en verwacht dat het een leuke samenwerking zal worden.

Wilt u zich bij het MIJ netwerk aansluiten of in contact komen? Neem gerust contact met ons op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle initiatieven en evenementen.

Bedankt voor je interesse!