Een heuglijk moment! Op de tweede maandag van november, 13 november, vond de eerste mij°monday meet-up plaats in een nieuwe serie inspirerende sessies van Stichting Mij®. Met een opkomst van meer dan dertig professionals uit de zorg, het sociale domein en tal van andere sectoren, kan de eerste mij° monday met recht een succes worden genoemd.

Boek

De mij monday van november startte met een bespreking door Sikko Bakker van het boek De edele kunst van ‘Not giving a fuck’” van Mark Manson. Volgens Manson is het probleem van onze tijd dat we ‘way too many fucks’ toekennen aan wel heel erg onbenullige zaken. Belangrijkste reden: wij westerlingen zijn verwend tot op het bot en verwachten veel te veel van onszelf en van het leven. Niet goed. We moeten leren om zorgvuldiger te kiezen waar we ons druk om maken. Manson serveert in zijn boek allerlei ‘groente voor de geest’. Geen lege ‘fastfood’ zoals: ‘jij bent uniek en gaat van je leven een kunstwerk maken’, maar voedzame rauwkost waar je gezonder door gaat denken.

 

Trend

Tweede spreker was Erwin Tak, die vertelde over de jongste trend over langer thuis wonen met (zorg)technologie. Welke technologie helpt ouderen echt om langer thuis te blijven wonen? Dat probeert de gemeente Den Haag samen met 280 Haagse ouderen uit te vinden via het iZi-Gezond Lang Thuis project: https://wijenizi.nl. Belangrijke uitdagingen zijn aan de orde gekomen zoals: Hoe houdt een oudere zelf de regie, ondanks technologie, hoe angst voor robots te overwinnen en waarom eHealth zijn belofte nog niet waar maakt.

 

Case

De bijeenkomst werd afgesloten met een case-bespreking door Martijn Sprongers over de aanpak van fietsarmoede in Rotterdam-Zuid. Veel kinderen op school in Rotterdam Zuid komen niet meer met de fiets naar school. In Feijenoord krijgen ze behendigheidstrainingen om te leren fietsen, want er heerst fietsarmoede in de stad en dat is niet best. Fietsen vergroot je wereld en zelfvertrouwen. Kijk ook naar deze video van Martijn Sprongers (vanaf 6:40): https://youtu.be/teNNAlWdSR0

 

Na de boek-, trend- en case-bespreking kon deze hippe sessie, die bruiste van de energie, ontspannend worden afgesloten met een fijne borrel in een aangename sfeer.

De maandelijkse meet-ups vinden plaats aan het Handelsplein 6 in Rotterdam.

 

mij° mondays is een initiatief van Stichting Mij, meer te lezen op:

 

www.mij.nl | het gaat mij° om jou 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle initiatieven en evenementen.

Bedankt voor je interesse!

Share This